رونمایی از نماد کمپین مشارکت‌ها برای احداث بیمارستان زنجیره امید

مرعشی: این یک پروژه ملی است/اولین آجر را رخشان بنی‌اعتماد امضا کرد

تاریخ: 1396/11/13

مراسم رونمایی از نماد کمپین مشارکت‌های مردمی برای احداث بیمارستان فوق تخصصی جراحی اطفال کودکان زنجیره امید برگزار شد.

به گزارش خبرنگار زنجیره امید، رخشان بنی‌اعتماد کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس و باران کوثری بازیگر در کنار گروهی از پزشکان داوطلب زنجیره امید از جمله دکتر رادمهر، دکتر میرزا آقاخانیان، دکتر دهستانی و دکتر فتحی از جراحان حوزه اطفال و همچنین خیرین و حامیان مالی زنجیره امید در این برنامه حاضر شدند. این مراسم در محل احداث بیمارستان 540 تختخوابی فوق تخصصی جراح اطفال کودکان تشکیل شد که در یکی از مناطق قدیمی و جنوبی تهران قرار دارد. طبق برنامه‌ریزی قرار است دوره ساخت بیمارستان در زمانی چهار ساله باشد. 

برنامه با تلاوت آیاتی از قرآن و پخش سرود ملی ایران آغاز شد. در ابتدا شاهد پخش تیزری از فعالیت‌های زنجیره و کودکانش بودیم. تیزری که با زبان شیرین آرمان کیانی شروع می‌شد؛ کودکی که در یک سانحه‌ی رانندگی دچار آسیب جدی دست شده بود و با حمایت زنجیره به حدی از سلامت رسید که می‌خواهد والیبالیست شود چون به گفته‌ی خودش هم رشته‌اش خوب است و هم قد را بلند می‌کند. دیگری از زمان تولد با قلبی بیمار دست و پنجه نرم می‌کرد و امروز زیر چتر زنجیره امید به آرزوی خلبان شدنش فکر می‌کند.

تعداد جراحی‌های انجام شده برای کودکان زنجیره به 9600 رسیده است

در ادامه‌ی مراسم، مجری میهمانان را به شنیدن صحبت‌های مریم مرعشی، مدیر عامل موسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید دعوت کرد. مریم مرعشی ضمن خوشامدگویی به حاضران با ارائه‌ آخرین آمار از فعالیت‌های زنجیره امید اظهار کرد: تعداد جراحی‌های انجام شده برای کودکان زنجیره به 9600 رسیده است که 1600 مورد از آن‌ها در سه رشته‌ی قلب و ترمیمی و جراحی ارتوپدی در سال 96 جراحی شده‌‌اند.

پنج دستاورد زنجیره امید که برای اولین بار در کشور بوده است

از ابتدای فعالیت زنجیره تا امروز حدود 90 هیات اعزامی داشته‌ایم که با همکاری پزشکان فرانسوی و همچنین پزشکان ایرانی بوده است و بیش از 90 تن از اعضای هیات علمی برای دوره‌های کوتاه مدت اعزام شده‌اند. پنج دستاورد در پزشکی اطفال داشته‌ایم که برای اولین بار در کشور بوده است و یکی از آن‌ها نیز برای اولین بار در دنیا انجام شد. سه مورد از آن‌ها در ارتباط با ارتوپدی اسکولیوز و کودکان بالای دفرمیتی ۶۰ درجه است که تا به حال باید اعزام می‌شدند اما از شش سال پیش با آوردن دستگاه مشاهده عصب‌ها در حین عمل جراحی برای اولین بار می‌توانیم سیستم نخاعی کودک را در زمان عمل، مشاهده کنیم تا ریسک عمل پایین بیاید.

او دستاورد دیگر را برای کودکان دچار فلج زایمانی خواند و افزود: ما دو روش در این زمینه داریم؛ یکی پیوند عصب با چسب بیولوژیک که اولین بار دو سال پیش به وسیله پروفسور فیلیپ والنتی در ایران راه افتاد و پزشکان دانشگاه تهران، همه یاد گرفتند. حدود ده ماه پیش برای اولین بار در دنیا ترمیم عصب را راه انداختیم که تا یک سال دیگر می‌توان نتایج و میزان اثرگذاری‌اش را در کشور مشاهده کرد. دستاورد دیگر زنجیره در حوزه ارتوپدی، استفاده از انگشت پا به جای انگشت دست در کودکانی است که انگشتشان قطع شده است که عملی چندان معمول در ایران به شمار نمی‌رود. یکی دیگر از دستاوردهای زنجیره در زمینه کاهش مرگ و میر قلب کودکان است و دستاوردهای مهم دیگر نیز خانه اطفال و همچنین پروتکل شکاف کام و لب است که بسیار ارزشمند است.

مرعشی با اشاره به دلیل تشکیل این مراسم یعنی احداث بیمارستان فوق تخصصی اطفال گفت: خبرهای بسیار خوبی درباره این بیمارستان فوق تخصصی اطفال در راه است. مکانی که امروز در آن قرار داریم و از 18مرداد با کلنگ زنی بیمارستان، برای اولین بار مورد استفاده ما قرار گرفت، بناست ساختمان بیمارستان 540 تختخوابی کودکان را در خود جای دهد.

نقشه‌های فاز صفر بیمارستان آماده شده است

او ادامه داد: در حال حاضر نقشه‌های فاز صفر این بیمارستان آماده شده است. با توجه به بودجه‌هایی که داخل کشور است و  سرمایه‌هایی که در راه است و قرار است از اواسط بهار اجرا شود، همچنین با همکاری شرکت تینا فرایند و مهندس میرعمادی و مشاوره شرکت شرکت APHP فرانسه که دستیار دولتی بیمارستان‌های پاریس است، توانستیم یک طرح پزشکی بسیار عالی داشته باشیم و نقشه‌ها را براساس آن طرح پزشکی بکشیم.

این بیمارستان دارای اولین مرکز توانبخشی اطفال است

 مدیر عامل موسسه بین‌المللی زنجیره امید با بیان این این که این یک بیمارستان عمومی و بر پایه جراحی فوق تخصصی اطفال در کشور است، تصریح کرد: این بیمارستان، اولین مرکز توانبخشی اطفال، اولین مرکز جراحی فوق تخصصی اطفال و اولین مرکز تحقیقات بیماری‌های اطفال در کشور است.

او خاطرنشان کرد: طبق اظهار نظر کارشناسان، این بیمارستان دارای کامل‌ترین پکیج بیمارستانی است. از همه مهم‌تر آن است که ما قرارداد پنج ساله‌ای با APHP فرانسه داریم و می‌خواهیم آموزش نیروهای انسانی را مورد توجه بسیار قرار دهیم. از سال آینده وزارت بهداشت هم در این زمینه همکاری می‌کند و دانشگاه تهران نیز آماده همکاری است. یک شورای علمی در ایران خواهیم داشت و این آموزش را به شکل کوتاه مدت، بلند مدت و در داخل وخارج از کشور شروع خواهیم کرد. در حقیقت این یک پروژه ملی است.

مرعشی با اعلام این که این بیمارستان هیچ نوع شریک مالی نخواهد داشت، گفت: روند آن طوری طراحی شده است که تمام سود این بیمارستان در جهت ارتقای طب اطفال در کشور صرف شود. واقعیت این است که طب اطفال در کشور ما به شدت دارای مشکل است در نتیجه این بیمارستان بسیار ارزشمند است و کمک همه اقشار اجتماع را می‌خواهد.

او با اشاره به وجود سه گونه بهره‌ور در این بیمارستان گفت: گروه اول کودکان محروم تحت پوشش زنجیره هستند و همین کاری که امروز انجام می‌دهیم برای آن‌ها انجام خواهد شد. با این تفاوت که امروز در بیمارستان‌هایی که پزشکان زنجیره فعال هستند، خدمات ارائه می‌شود و در آینده از خودمان خرید خدمت می‌کنیم یعنی خیرین خود را حفظ و از بیمارستان متعلق به زنجیره، هزینه‌ها را پرداخت می‌کنیم. گروه دوم، بچه های متوسط جامعه هستند که می‌توانند با تعرفه پوشش‌های بیمه‌ای، هزینه‌ها را پرداخت کنند. گروه سوم نیز کودکان ثروتمندی هستند که از این بیمارستان استفاده می‌کنند؛ هتلینگ این دسته جداست اما کیفیت درمان برای همه یکسان است.

مرعشی با بیان این که مدل اجرای این بیمارستان هم قرار است کمی با کشور متفاوت باشد، اظهار کرد: مدل اجرای بسیار سختی است و در صحبت‌هایی که با دانشگاه تهران و وزارت کشور داشتیم، خیلی امیدوار هستند که زنجیره بتواند به عنوان مدل، این را اجرا کند. مدل اجرا به این شکل است که برای یک تیم پزشکی پرداخت خواهیم داشت و نه برای هر فرد که مدل سختی است و نظارت بالایی می‌خواهد. البته امیدوار هستیم که انجام شود.

او با اشاره به اهمیت بخش آموزشی در برنامه‌های بیمارستان گفت: خوشبختانه همکاران خوبی در بخش آموزشی داریم. دانشگاه تهران و وزارت بهداشت در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند و APHP فرانسه و زنجیره امید در آن جا نیز قول همکاری د رزمینه‌ی آموزشی داده‌اند. یک طرح بسیار بزرگ آموزشی است که پس از گشایش بیمارستان با نیروی بسیار قوی آموزشی و پزشکی که امروز هم موجودند اما در طب اطفال اندک هستند، ادامه دهیم.

مدیر عامل موسسه بین‌المللی زنجیره‌امید با بیان این که این بیمارستان دو گونه خیر دارد، اظهار کرد: یک، خیرین کلانی هستند که براساس تخت و متراژ، سرمایه‌های کلانی برای ساخت آن می‌دهند و  امروز بعضی از آن‌ها نیز در جمع ما حضور دارند و نماد این کمپین را امضا خواهند کرد. دوم، مردم هستند؛ ما دوست داشتیم تمام مردم بتوانند مشارکتی در ساخت این بیمارستان داشته باشند. این فکر از دو ماه پیش به ذهن من رسید که کف کمک‌ها صد هزار تومان باشد و در قالب این کمپین، فضایی را ایجاد کنیم تا مردم بتوانند مشارکت داشته باشند. این کمپین به شهرستان‌ها و همچنین مناطق مختلف تهران نیز راه خواهد یافت.

 او تصریح کرد: شهردار تهران آقای نجفی اعلام آمادگی کرده‌اند که از لحاظ تبلیغات در این کمپین به ما کمک کنند. فضایی را در اختیار کسانی که کمک کرده‌اند می‌گذاریم تا مطلبی را برای آیندگان بنویسند. زنجیره موظف است این مطالب را جمع‌آوری کند تا در آینده در موزه بیمارستان یا در معماری آن نمایش داده شود و آیندگان بدانند چه کسانی در این امر سهیم بوده‌اند و چه پیامی برای آن‌ها داشته اند و قدر آن را بدانند. امیدوارم بعد از این بتوانیم با نیروهایی که به طب اطفال جذب می‌شوند و کمک می‌کنند، هزاران نمونه از این بیمارستان در کشور داشته باشیم.

پس از سخنرانی مریم مرعشی، تصاویری از نقشه‌های تهیه شده برای بیمارستان و مراحل امضای قراردادها و ... در قالب یک تیزر برای میهمانان پخش شد. در ادامه، عطاردیان از خیرین جدی بیمارستان فوق تخصصی اطفال طی صحبت‌هایی کوتاه ضمن دلگرمی دادن به مریم مرعشی برای ادامه‌ی مسیری که در پیش گرفته است، بیان کرد: انجام کارهای خیری که آثاری کوتاه مدت دارد، خوب است اما بهترین کار خیر، اقداماتی است که پایدار و برای مردم مفید باشد. ساختن یک بیمارستان، مسوولیت بسیار سنگینی است و من خانم مرعشی را تقدیس می‌کنم. به ایشان می‌گویم کاری سخت به عهده گرفته‌اید اما مطمئن باشید این کار به سرانجام خواهد رسید. شیخ عطار می‌گوید که «گر مرد رهی میان خون باید رفت/ وز پای فتاده سرنگون باید رفت/ تو پای به راه در نه و هیچ مپرس/ خود راه بگویدت که چون باید رفت». کار را ادامه دهید و در برابر سختی‌هایش مقاومت کنید.

رخشان بنی‌اعتماد:مردم جامعه نیاز دارند که این خوبی‌ها را ببینند

در این مراسم، رخشان بنی اعتماد از بانوان دغدغه‌مند سینمای ایران که با وجود شرایط سختش بعد از جراحی در این برنامه حضور یافته بود، نیز صحبت‌های خود را از چرایی ساخت آی آدم‌ها آغاز کرد و گفت: وقتی با زنجیره امید آشنا شدم و حیطه کارش را مشاهده کردم، متوجه شدم در این موسسه هیچ کاری نه برای تبلیغات و وجه تجاری آن که حتی برای معرفی زنجیره انجام نشده است. نمی‌توانم ادعا کنم تمام سازمان‌های مردم‌نهاد را در ایران می‌شناسم اما حداقل 90 درصد آن‌ها را می‌شناسم و حیرت کردم که چطور من اسم جایی به نام زنجیره‌امید را نمی‌شناسم با این میزان از اهمیت کاری که انجام داده است.

 او یکی از دلایل اصلی خود برای درگیر شدن با مسایل زنجیره امید و ساخت فیلمی بعد از تحقیقی طولانی را مربوط به ناشناخته بودن زنجیره امید دانست و افزود: در موقعیتی که زنجیره امید، نه امکان معرفی خود و نه فرصت آن را دارد و دغدغه‌های خود را به گونه‌ای دیگر و در مسیری دیگر پیش می‌برد، وظیفه خودم دانستم تا با ابزاری که در اختیار دارم، این حرکت را نشان دهم. این اقدام نه فقط برای خود زنجیره بلکه برای این بود که بتوانم در این وانفسا نشان دهم یکسری از افراد چگونه و با چه دغدغه‌ای کار می‌کنند. در همین دوران که ما با فجایع تجارت‌وار و انبوه‌کاری در حیطه‌ی پزشکی رو به رو می‌شویم، پزشکانی می‌بینم که در برابرشان تعظیم می‌کنم. مردم این جامعه نیاز دارند که این خوبی‌ها را ببینند.

این کارگردان با بیان این که فیلم آی آدم ها یک فیلم با نگاه به انسان است و نه یک فیلم سفارشی و تبلیغی یا معرفی زنجیره به شکل یک مقاله، گفت: پس از ساخته شدن فیلم، اولین باری که خانم مرعشی فیلم را دیدند، از ابتدای فیلم گریه می‌کرد. در حقیقت  حتی خودش ابعاد کاری که در زنجیره در حال انجام بود را باور نداشت و آی آدم‌ها تصویر تازه‌ای برای خود مریم مرعشی بود. همراهی کنید تا زنجیره را معرفی کنیم و مردم خوشحال شوند و به خود ببالند که در این مملکت، اتفاقی به این مهمی در حال رخ دادن است.

باران کوثری: همه باید بدانند چه اتفاق بزرگی قرار است در این جا بیفتد

همچنین باران کوثری که مسوولیت‌مندی اجتماعی را از مادرش به ارث برده است در ادامه سخنان رخشان بنی‌اعتماد اظهار کرد: من به عنوان یک شهروند  افتخار می‌کنم در سرزمینی که زندگی می‌کنم، امثال خانم مرعشی هستند و چنین کارهای بزرگی را انجام می‌دهند، تنها وظیفه‌ی خود را اطلاع‌رسانی می‌دانم. اگر می‌توانم با صفحه اینستاگرامم به صدهزار نفر خبر دهم، اگر می‌توانم به دوستان و اطرافیانم اطلاع دهم و تلاش کنم انسان‌ها را در این حرکت عظیم سهیم کنم. به عنوان یک عضو کوچک از کسانی که سعی می‌کند در حدی که می‌تواند به زنجیره امید کمک کند، به شما هم پیشنهاد دهم این کار را انجام دهید. حتی یک نفر هم در این جا می‌تواند نقش داشته باشد و حتی اگر نمی‌تواند کمک کند، همه باید بدانند که چه اتفاق بزرگی قرار است در این جا بیفتد.

در ادامه، مجری برنامه توضیحاتی درباره نمادی داد که بناست از آن رونمایی شود؛ نمادی پازل مانند و متشکل از آجر مانندهای کنار هم که هر کسی بیش از صد هزار تومان به احداث بیمارستان کمک کند، به یادبود، امضایی روی یکی از آن‌ها خواهد زد. دیواری ماندگار از تلاش همدلانه‌ای برای سلامت فردای ایران با تضمین سلامت امروز کودکانمان.

در حالی که موسیقی مستند آی آدم‌ها فضا را پر کرده بود، با رونمایی از نماد کمپین مشارکت‌های مردمی برای احداث بیمارستان فوق تخصصی جراحی اطفال کودکان زنجیره امید و امضای آن، مراسم پایان یافت. رخشان بنی‌اعتماد با امضای اولین آجر، همراهی خود را در ساخت این بیمارستان اعلام کرد.

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید


تازه ترین اخبار

محرومیت هزاران کودک از خدمات بیمارستانی که ساخته نشد

مریم مرعشی مدیرعامل مؤسسه خیریه بین‌المللی زنجیره...

مطالعه خبر

ساخت بیمارستان کودکان در کما

کودکان و کمبود خدمات درمانی تخصصی/ نماینده مجلس: ...

مطالعه خبر